Resårstickad vante

Rödavantar

Eftersom barnbarnet nu är över året så behövs tummar på vantarna. Detta är en test-vante som jag har gjort i resårstickning. Mitt mål var att få en vante som sitter åt på handen utan att spänna. En smidig vante för småttingar. Den blev perfekt förutom att hålet för tummen kunde ha varit någon maska större. Nu vet jag det!

För att jag komma ihåg detta så skriver jag ner hur jag gjorde…

Garn: Karisma. Storlek: 1-2 år. 40 maskor på stickor 2½. 2 räta, 2 aviga i 6 cm. 6 maskor sätts på en tråd. Lägg upp 6 nya maskor. Fortsätt resårstickningen tills vanten mäter 12 cm. Avmaskning: 2 räta maskor, 2 räta maskor tillsammans –  upprepa varvet ut. Sedan 2 varv slätstickning. Sticka sedan alla maskor 2 och 2 tillsammans rätt. Klippa av tråd och dra igenom resterande maskor. Fäst.
Tumme: Sätt de 6 maskorna från tråden på en sticka och plocka upp 6 maskor i öppningen. Slätstickning i 4 cm. Sticka maskorna 2 och 2 tillsammans varvet ut. Klippa av och dra igenom tråden. Fäst.
Andra vanten stickas lika.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>